Fler nyheter från Northland

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter basketguldet kommer Northland med en glad nyhet. Förstafemman är redan klar för nästa säsong – men förutsättningen är att det blir spel i Europa.

Det är inte bara spelarna som är slutkörda efter fyra stentuffa finalmatcher mot Udominate. Samma sak gäller för ledarna  och de anställda.

– Det är som att luften går ur en lite grand efter den här rafflande finalen. Man är lite mentalt slut, men mycket, mycket glad, säger klubbdirektören Urban Nordh.

Northlandskris

North Land

Men trots att det var firande som gällde på fredagen måste klubbledningen tänka på framtiden redan nu.

En fråga är vad klubben ska heta efter att huvudsponsorn Northland Resources gått i konkurs.

-  Huvudspåret är att vi ska heta North Land, att man drar i sär ordet.  Men om det är någon som är intresserad att ta över namnet så är vi intresserad av det också, säger Urban Nordh.

Förstafemman klar

Klubbdirektören menar att klubben har råd att spela i Europacupen nästa säsong och det kanske är tur det. För alla spelare har en klausul som ger dem rätt att säga upp kontrakten om det inte blir spel i Europa.

– Vi har några som är kontrakterade över två år. Alltså den här säsongen och nästa. Det är fem spelare som har sådana kontrakt, säger Urban Nordh.

Vilka är det?

– Det är Anna Barthold, Miah-Marie Langlois, Tina Trebec, Martina Stålvant och Josefin Vesterberg,

Det är de som gjorde mest poäng i går?

– Ja, och Allis Nyström har vi också pratat med. Där är vi  i princip överens. Men vi har inget kontrakt med henne ännu..

Vad är målsättning för nästa säsong?

– Vi ska spela Euro-Cup och vinna SM-guld. Det är de sportsliga målen. Men nu ska vi fira, säger Urban Nordh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northlandskris

Mer i ämnet