Foto: Arvid Nordvall

Tre bilar i olycka i Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer, varav ett barn, har omkommit i en trafikolycka i Gällivare, uppger polisen.

Fyra personbilar var inblandade i krocken och flera personer, däribland barn, skadades allvarligt i olyckan som inträffade vid 14:40 på nyårsaftonen på Malmbergsleden i Gällivare.

Tre personer har omkommit och en av de omkomna är ett treårigt barn. De andra två omkomna personerna är en 35-årig man och en 72-årig man.

– Det är mycket tragiskt, säger Mikael Norén, vakthavande befäl vid polisen.

Livshotande skador

En kvinna i 70-årsåldern har fått flera allvarliga skador. Hennes tillstånd är livshotande. En flicka i 10-årsåldern är allvarligt skadad och båda vårdas på intensivvårdsavdelningen vid Gällivare sjukhus.

En annan kvinna i 70-årsåldern vårdas med lindrigare skador på sjukhus och en 40-årig man med lindriga skador kunde lämna sjukhuset.

Bil i fel färdriktning

-Det var en bil på väg mot Gällivare som kom över på fel sida. Där fanns två av de omkomna, den yngre mannen och barnet. De frontalkrockade med en bil där den tredje omkomna mannen och den svårast skadade kvinnan satt. Sedan körde ytterligare två bilar in i de andra, säger Rasem Chebil, RLC-befäl i region Nord, till TT.

Polisen i Gällivare utreder nu omständigheterna kring olyckan och vad som kan ha orsakat den.

Samtliga inblandade är svenska medborgare. Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.