Folkets Bio öppnar i gamla Royal Foto: SVT/Arkiv

Folkets Bio flyttar till centrala Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Luleå kommun ger 400.000 kronor till föreningen Folkets Bio för att föreningen ska kunna starta en biograf i centrala stan.

Det är kulturnämndens arbetsutskott som beslutat om ett verksamhetsbidrag på 200.000 kronor för det andra halvåret i år och 200.000 kronor för flytt, uppstart och invigning av den nya biografen i gamla Royals lokaler i september.

Hela världen

Folkets Bio i Luleå har under de senaste åren visat allt fler filmer för en stadigt växande publik av såväl vuxna som barn. Förutom filmer från världens alla hörn visar man även teater från London och opera från New York och Stockholm.

Utöka

Avsikten med att flytten till centrala Luleå är att man räknar med en än större publik och att utöka visningsverksamheten. Tanken är också att utöka samarbeten med olika föreningar och organisationer där Folkets bio blir en gränsöverskridande mötesplats.

Den aktuella biografen rymmer två salonger med 145 respektive 77 platser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.