Fortsatt digitalisering i Luleås skolor

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med att digitalisera Luleå kommuns grundskola fortsätter och nu är det årskurs 4-6 som står på tur.

Barn- och utbildningsförvaltningen har sen några år tillbaka skapat likvärdiga förutsättningar för digital utrustning genom att erbjuda alla elever i årskurs 7-9 samt gymnasiet egen dator.

Nu fortsätter jobbet med att digitaliseras i skolorna och nästa gäng på tur är årskurs 4-6. Från och med höstterminen 2016 kommer alla elever i de årskurserna att ha tillgång till digital teknik i form av datorer och/eller surfplattor. Utrustningarna kommer att levereras ut under olika tidpunkter under kommande läsår.

– Vi vill skapa goda förutsättningar för ett livslångt lärande och goda möjligheter att leva och verka i ett tekniskt avancerat samhälle, säger Susann Johansson, verksamhetsutvecklare F-6

Kompetensutveckling för pedagogerna, som bygger på att utveckla undervisningen mot ökad måluppfyllelse blir också aktuellt i samband med digitaliseringen,

– Ett exempel på kompentensutveckling är att kollegial samverkan och kollegialt lärande ska prioriteras. Vi vill använda den spetskompetens som redan finns hos oss för att utveckla undervisningen under former som stärker lärare och enheters arbete med digitaliseringen av undervisningen, säger Susann Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.