Olyckan inträffade runt 20.50 längs väg 99 mellan Kihlangi och Kaarnevaara, runt 5,5 mil norr om Pajala. Foto: SVT

Fyrhjulingsolycka norr om Pajala – en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En fyrhjuling körde i diket på lördagskvällen i Pajala kommun. Både räddningstjänst, ambulans och helikopter larmades ut. Under natten har den skadade mannen förts till Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Olyckan inträffade runt 20.50 längs väg 99 mellan Kihlangi och Kaarnevaara, runt 5,5 mil norr om Pajala. Enligt SOS Alarm blev ingen person fastklämd eller liknande, men man har skickat helikopter eftersom platsen ligger långt från sjukhus.

– Föraren låg i diket och ska vara ganska ordentligt skadad, säger polisens vakthavande befäl Fredrik Nilsson under kvällen.

Polisen tror att det endast är en person som varit inblandad.

– Vi har skickat hundförare till platsen för att göra ett personsök, för att säkerställa att ingen skadad lämnat platsen, och vi är ganska säkra på att det inte är någon ytterligare person skadad.

Mannen, som är i 60-årsåldern, fördes till intensivavdelningen på Gällivare sjukhus med allvarliga skador. Han har senare under natten mot söndag flyttats till Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.