Foto: TT

Fyrverkerierna blir kvar i Norra hamn

Uppdaterad
Publicerad

Luleå kommun backar och låter Nyårsfirandet i Norra hamn vara kvar i år. Kommunens tjänstemän har tagit hänsyn till kärleken och krögarna.

För en stund sedan gick Luleå kommun ut med ett pressmeddelande där de talar om att de ändrat sig. Det sena beskedet om byte av plats för nyårsfyrverkerierna i Luleå gör att Luleå kommun backar från beslutet att vara på Södra Hamnplan i år, i stället för som tidigare hålla till vid Norra hamn.

– Vi har missat att gå ut med informationen i tid och därför backar vi i år, säger Mikael Sundvall, avdelningschef på Luleå kommun, och säger därmed också att nästa års firande blir på Södra Hamnplan i stället.

Bröllopsfest planerad

En av anledningarna till att kommunen backar i frågan om nyårsfirandet är att krögarna i området kring Norra hamn använt placeringen av fyrverkeriet i sin marknadsföring för nyårssupéer och nyårsevenemang. Bland annat har ett bröllopsfölje abonnerat restaurangen på Kulturens Hus just på grund av dess placering vid festligheterna.

– Och ja, vi ger oss för kärlekens skull och hoppas att alla som bokat restaurangplatser med utsikt över norr hamn kan andas ut. Däremot går vi nu ut i god tid och puffar för att vi nästa år kommer att skjuta upp raketerna från Södra Hamnplan, säger Mikael Sundvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.