Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör barnen i Övertorneå om att deras lyckoönskningar som slagit in. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Godisträd och flamingos – barnens önskningar slog in i Övertorneå

Uppdaterad
Publicerad

Godisträd, dubbelt så mycket snö och flamingos. Det var lyckoönskningar från barnen i Övertorneå som slog in på internationella lyckodagen.

– Det är många som försöker riva bort godiset, säger 8-åriga Anna Lahti-Nilsson.

Den 20:e mars är internationella lyckodagen. Den startades av FN för att betona lyckans betydelse och dess roll som en viktig komponent i att uppnå hållbar utveckling.

I Övertorneå firade man dagen genom att låta barn och ungdomars önskningar slå in.

Barnen vill fira med föräldrar

Många av önskningarna var aktiviteter som barnen kunde göra tillsammans med sina förädlar. Det var allt från att fika och gå på bio till att åka pulka i en backe och få godis från ett träd.

– Det känns fantastiskt, glada tillrop och musik i bakgrunden. Det är så här det ska vara – det är inte mycket barnen begär, säger kommunalrådet Tomas Mörtberg (C).

Vad tror du det här kommer göra för Övertorneå?

– Jag tror vi kommer att bli lite lyckligare.

I klippet: Hör barnen i Övertorneå om lyckoönskningarna som slog in.

Anna Lahti-Nilsson, Ella Heikkilä, Ture Norberg, Sofia Heikkilä, Filippa Pieti, Eva-Emilia Salus, Elias och Frans Kariniemi. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.