Foto: SVT

En död efter krock med tåg

Uppdaterad
Publicerad

En tågolycka inträffade norr om Boden vid 19-tiden under söndagskvällen. Ett godståg körde in i en traktor vid en överfart. Traktorföraren fick föras till sjukhus med ambulans, och sent på söndagskvällen bekräftade polisen att han omkommit.

Olyckan inträffade i Holmfors norr om Boden då tåget körde in i traktor på spåret. Traktorn ligger i diket och tåget fortsatte en bit längs rälsen.

Ambulans, räddningstjänst och polis skickades till platsen. Föraren av traktorn har lastats i ambulans och skickats till Sunderby sjukhus.

Polisen bekräftar dödsfallet

Skadeläget var i ett tidigt skede oklart, men senare meddelade polisen att man underrättat anhöriga om att mannen omkommit. Polisen rubricerar det hela som en arbetsplatsolycka och att en teknisk undersökning av traktorn kommer genomföras.

Föraren av tåget, ett godståg som ägs av Green Cargo, tas om hand av företaget.

Polisen har satt upp spärrband vid olycksplatsen. Foto: SVT

Strömmen har stängts av i området och trafiken är stängd.

– Vi är på plats och försöker rädda liv och säkerställa att inget mer händer på platsen. Det är trasiga stolpar och ledningar på platsen, sa Trond Olofsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten till SVT tidigare under kvällen.

Loket står en bit norr om olycksplatsen. Foto: SVT

Enligt uppgifter i lokalmedia skulle tåget ha spårat ur, men det är inget som räddningstjänsten vill bekräfta.

– Det borde jag ha hört i så fall. Det stora jobbet har handlat om att ta hand om ett flertal nerkörda kraftledningsstolpar, säger Trond Olofsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Har lämnat platsen

Vid 21-tiden har räddningstjänsten lämnat platsen. Kvar finns bara ett företag som jobbar med stolparna.

– Det är lugnt på plats nu. Loket kom i norrgående riktning och traktorn ligger kvar i diket vid övergången. Räddningstjänsten och ambulans har lämnat platsen, säger SVT:s utsände Markus Jornevald.

Tåget körde i norrgående riktning när olyckan inträffade. Foto: SVT Design.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.