Gruvtolvans ordförande Ove Stålnacke Foto: Privat

Gruvtolvan: ”Det känns bra”

Uppdaterad
Publicerad

Gruvtolvans ordförande Ove Stålnacke blev förvånad när han fick reda på att Göran Persson blir LKABs nya ordförande.

– Man blev ju lite chockad. Eller inte chockad, men förvånad att han sagt ja. Men det känns bra faktiskt, säger Ove Stålnacke, ordförande i Gruvtolvan sedan februari i år.

Det var i går det blev känt att den före detta statsministern Göran Persson (S) blir gruvbolagets nya ordförande. Persson är idag senior rådgivare på PR-byrån JKL.

– Man kan ju inte säga så mycket än, egentligen har jag inga större förväntningar. Men det blir väl bra hoppas vi.

Det statliga gruvföretaget LKAB brottas med miljardnedskrivningar och låga priser på järnmalm. Dessutom ska en gigantisk flytt av Kiruna genomföras för att gruvdriften ska kunna säkras.

Det är där jag tror att han kan vara nyttig. Som politiker har han sett helheten så jag hoppas att det ska komma något gott av det. Han har ju också erfarenhet av styrelsen och statliga bolag sedan tidigare, säger Ove Stålnacke, ordförande i Gruvtolvan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.