Man häktad misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den man som gripits i Tyskland misstänkt för mord på en kvinna i Kiruna är nu häktad.

Mannen, född 1988, är på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i 30-årsåldern i Kiruna. Det är den högre misstankegraden. Han är nu i tyska polisens förvar och måste överlämnas till svensk polis innan han kan förhöras.

– Det normala är ju, eftersom vi vet var han befinner sig, att det utfärdas en europeisk arresteringsorder så prövas det den vägen, säger kammaråklagare Anna Bergström som har hand om utredningen.

Dömd för mord på flickvän i Kiruna

Det är oklart hur lång tid den processen tar. När mannen överlämnats till Sverige väntar en ny förhandling.

– Så snart häktningsordern är verkställd ska vi underrättas om det, och en ny häktningsförhandling ska genomföras inom fyra dagar med den misstänkte mannen närvarande, säger lagmannen Niklas Lind som höll i häktningsförhandlingen vid Gällivare tingsrätt.

Vad som framkommit i polisens utredning är okänt.

– De kände varandra och umgicks så vitt jag förstår hade de en närmare relation. Han vistades mycket i hennes bostad, säger Anna Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dömd för mord på flickvän i Kiruna

Mer i ämnet