Haparandas ”pusshållplats” Foto: Haparanda

Haparanda får ”pusshållplats”

Uppdaterad
Publicerad

Alla hjärtans dag firas i Haparanda bland annat genom att kommunen satt upp en ”pusshållplats”.

Pusshållplatsen är placerad på torget i centrala Haparanda. Den kommer att vara ett permanent inslag i stadsbilden. Idén har man fått från Lofsdalen.

–Min lillebror skickade en bild på en pusshållplats i Lofsdalen. Jag tänkte att något sådant skulle passa utmärkt i Haparanda. Vi är en kärleksfull kommun. Här finns världens fredligaste gräns, säger Daniel Fälldin, kommunikatör Haparanda kommun.

–Jag hoppas att många väljer att ta ett foto vid pusshållplatsen för att också sprida lite kärlek i sociala medier, säger Daniel Fälldin.

Haparanda har tidigare uppmärksammats för sina annorlunda vägskyltar som senare var tvungna att plockas ned då de visade sig vara olagliga.

Alla hjärtans stad i Luleå

Men Haparanda är inte den enda kommunen som firar dagen. För fjärde året i rad arrangeras nämligen ”Luleå – alla hjärtans stad”. Runt om i staden kommer Luleåbor och besökare att kunna ta del av kärlekstecken.

Mitt på Storgatan har de nämligen placerat ett hjärta gjort av is. Den som tar en promenad längs isvägen kommer att mötas av ett stort hjärta som projiceras ned på isen under Bergnäsbron och för leksugna hänger en hjärtformad gunga på södra Hamnplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.