Hovrätten skärper straffet

Uppdaterad
Publicerad

Den 45-årige man som i tingsrätten dömdes till 14 års fängelse för mord på sin mamma får nu straffet skärpt av hovrätten.

Det uppger kuriren.nu.

Det var i januari i år som den 74-åriga kvinnan hittades död i en bostad i ett bostadsområde i Luleå. I närheten till bostaden hittades också den 45-årige mannen som uppträdde förvirrat. Mannen skjutsades till Sunderby sjukhus för psykisk vård. Han erkände att han dödat mamman och tingsrätten dömde honom till 14 års fängelse för mord. Mannen överklagade domen och yrkade på villkorlig dom och ville att gärningen skulle bedömas som dråp. Åklagaren yrkade på skärpt straff.

Hovrätten menar att mannen skulle dömas till livstid men tar hänsyn till hans sviktande psykiska hälsa och oförmåga att kontrollera sitt handlade och dömer honom till 16 års fängelse för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordmisstänkt i Luleå

Mer i ämnet