Det nya badhuset är en stor investering för kommunen. Det kommer att vara färdigt 2021.

”Hur blir det med badhuset på Hertsön?”

Uppdaterad
Publicerad

Det är oklart när ett nytt badhus på Hertsön i Luleå kommer att byggas. Det fanns inte heller med när (S) budget presenterades idag.

Hertsö badhus är i så dåligt skick att det ska rivas och det har tagits beslut om att ett nytt badhus ska byggas. Men när (S) budgeten presenterades under torsdagen fanns inte något nytt badhus med.

Bertil Bartholdsson, Vänsterpartiet i Luleå tror att socialdemokraterna i Luleå planerar ett privat badhus på Hertsön:

S-BUDGET LULEÅ

”Min slutsats av detta är att socialdemokraterna planerar för ett privat badhus på Hertsön någon gång i framtiden, osäkert när.Fritidsförvaltningen tog förra året fram ett underlag där man jämförde badhus i kommunal respektive privat drift.”, skriver han i ett uttalande.

Ligger bortom 2019

Enligt Luleå Kommuns ekonomichef är det fortfarande oklart hur ett nytt badhus på Hertsön ska se ut.

–Processen att utreda hur ett nytt badhus i Luleå ska drivas och se ut är inledd men det ligger bortom 2019, säger Jan Öström, ekonomichef, Luleå kommun.

–Det finns en handfull olika alternativ att ta ställning till och det är inte på väg att byggas i nuläget, säger han.

Enligt Jan Öström är det också oklart när det kan komma att byggas.

Bertil Bartholdsson (V) Foto: SVT

”Det var bra att kommunfullmäktige beslöt att Hertsön även i framtiden ska ha ett badhus och att huset ska vara likvärdigt med det gamla badhuset. Men vi måste också få besked om innehållet i huset, hur verksamheten i huset ska fungera. Och sist men inte minst: när ska huset finnas på plats?, skriver Bertil Bartholdsson, Västerpartiet i Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-BUDGET LULEÅ

Mer i ämnet