Arkivbild. Foto: TT

Ilsken älg till attack – man fick föras till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Mannen blev attackerad vid ett elljusspår vid golfbanan i Piteå. Polisen har ännu inte fattat beslut om att vidta några åtgärder men vill ändå gå ut med en uppmaning till allmänheten om vaksamhet.

En man har fått uppsöka sjukvård efter att han blivit attackerad av en älg i Piteå under nyårsdagens eftermiddag. Händelsen ska ha inträffat vid golfbanan i Piteå vid 14:30 på fredagseftermiddagen.

Mannen larmade själv om det som hänt, men polisen har ingen detaljerad information om hur mannen blivit attackerad och vilka skador han ådragit sig.

– Vi går ut med den här informationen nu för att varna personer i närområdet och för att få in ytterligare uppgifter, säger Patrik Linder, vakthavande befäl vid norrbottenspolisen.

Vad kan det bli fråga om för åtgärder om det här händer igen?

– Eventuellt kan det bli aktuellt med avlivning, men då måste vi få veta mer exakt vilken älg det rör sig om, säger Patrik Linder.

Berusade älgar problem i trädgården

Enligt Linder är det ovanligt att en älg går till attack mot människor. Det händer ibland att älgar äter jäst frukt på hösten och blir berusade och därmed kan bete sig underligt, men vid den här tiden på året brukar det inte vara några problem med folkilskna älgar.

– I det här fallet vet vi ännu inte vad som hänt, om mannen retat upp älgen på något vis eller om den helt oprovocerat gått till attack, säger Patrik Linder, länsvakthavande befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.