Musiker med instrument gjort av is Foto: SVT

Inga mer pengar till framtida ismusik i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Visserligen får Ice Music i Luleå 733.000 kronor av Luleå kommun, men arrangörerna kan i framtiden inte räkna med mer pengar från kommunen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade idag att finansiera arrangörerna av Ice Music ii Luleå med 733 000 kronor under vintersäsongen 2016-2017. Det ersätter ett tidigare beslut på 2,2 miljoner kronor till Ice Music under 2017-2019 som inte betalas ut.

Men i framtiden kan arrangörerna dock inte räkna med mer pengar från kommunen.

Söker sponsorer

Ice Music gör ett uppehåll under kommande vintersäsong för att genomlysa verksamheten och för att söka långsiktiga sponsorer, bland annat vid en Ice Music festival i samband med Norrbottens Media Week i februari nästa år.

Inga mer pengar

Arbetsutskottet bedömde att Ice Music har haft en stor betydelse för att marknadsföra Luleå med sitt unika arrangemang under de senaste tre åren, men att Luleå kommun inte kan finansiera verksamheten längre.

Under perioden 2014-2016 har Luleå kommun finansierat projektet med 2,4 miljoner kronor. Ice Music är ett arrangemang där man bjuder publiken på musik med instrument gjorda av is.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.