Mannen som uppges vara Hagamannen vårdas på sjukhus efter attacken. Foto: TT

Ingen gripen för attacken

Uppdaterad
Publicerad

Ingen har gripits för attacken på den man som uppges vara Hagamannen. Han har under söndagen lämnat sjukhuset.

Polisen har fortfarande inga spår efter de personer som på lördagseftermiddagen misshandlade en man svårt vid ett elevhem i Norrbotten. Enligt uppgifter till SVT är offret den så kallade Hagamannen.

– Mannen fick ett slag i huvudet med en golfklubba och fördes med ambulans till sjukhus för vård. Enligt de uppgifter jag har är han kvar där, sade Börje Öhman, polisens kommunikationschef för region nord, till TT på söndagen.

Polisen vill inte bekräfta att offret är Hagamannen. 

På eftermiddagen meddelade Börje Öhman att mannen lämnat sjukhuset.

– Någon gång mitt på dagen har han lämnat sjukhuset.

Har han lämnat kommunen som han vistades i?

– Det kan jag ej kommentera. han har hämtat sina tillhörgiheter och lämnat sin bostad men mer vet jag inte för tillfället.

Det finns fortfarande ingen gripen eller misstänkt. Han vill inte kommentera om de ska införa något skydd, men bekräftar hotbilden.

– En sådan här händelse gör att vi tittar på hotbilden. Det har funnits en hotbild mot mannen sedan frigivandet. Inte minst i sociala medier.

Tidigare på söndag eftermiddag sa Börje Öhman att polisen hållit ett nytt förhör med målsäganden.

Polisen tycker att bilden har klarnat över vad som har hänt.

– Han har en hotbild men den kommenterar vi inte närmare.

Larmet om den grova misshandeln kom in till polisen strax efter klockan tre på lördagseftermiddagen. Flera personer ska ha deltagit i misshandeln, och en handfull vittnen fanns i eller i närheten av elevhemmet.

Hagamannen dömdes för flera våldtäkter och mordförsök i Umeå. Straffet blev 14 års fängelse och han frigavs i slutet av juli i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.