Inget beslut för afghaner

Uppdaterad
Publicerad

De 13 afganerna som hungerstrejkande utanför migrationsverket i Boden har ännu inte fått några nya besked från Migrationsverket.

I mer än tre veckor stod/satt och låg de 13 hungerstrejkande afganerna i protest mot att en del afganer får stanna medan andra tvingas återvända till landet de flytt. Flera av männen fick föras till sjukhus under strejken för att få vätska intravenöst när deras kroppar gav upp. Men till sist avbröt de strejken och packade ihop sitt provisoriska läger för att försöka nå resultat på andra sätt.

Migrationsverket har nu haft samtal med alla de inblandade för att höra om de har några nya skäl att få stanna Flera organisationer – däribland svenska kyrkan har engagerat sig i deras ärenden men ännu har ingen av de 13 fått besked från migrationsverket om de får stanna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hungerstrejk i Boden

Mer i ämnet