Inget sänkt straff för knivman Foto: TT

Inget sänkt straff efter mordförsök i serverhall

Uppdaterad
Publicerad

Den 36-årige man som knivhögg en kollega i en serverhall i Boden i februari får inte sänkt straff. Hovrätten fastställer tingsrättens dom.

36-åringen arbetade tillsammans med ett arbetslag i en av KnCMiners serverhallar i Boden då knivmisshandeln inträffade. 36-åringen högg sin kollega i bröstet och mellangärdet med en arbetskniv flera gånger.

På en övervakningsfilm går att se hur 36-åringen inte självmant upphör med anfallet trots att kollegor försöker stoppa honom. Han började då att vifta med kniven mot dem.

Mordförsök i Boden

Avsikt att döda

I domslutet skriver man att: ”Med beaktande av den kraft som 36-åringen har använt när han huggit med kniven, att hugg träffat i bröstkorgen och nära hjärtat, att det inte framkommit något som indikerar att dessa hugg egentligen varit avsedda att träffa någon annanstans samt att han huggit upprepade gånger anser hovrätten att det kan hållas för visst att hans avsikt med sitt agerande varit att döda sin kollega.”

Livshotande skador

Den knivhuggne mannen fick livshotande skador men överlevde dådet.

Anledningen till anfallet uppgav 36-åringen bero på att han känt sig kränkt och utsatt för anklagelser av sina kollegor. Någonting som han hävdat ska ha uppviglats av den man han knivhögg.

36-åringen dömdes till 8 års fängelse för försök till mord. Domen överklagades men nu fastslår alltså Hovrätten tingsrättens dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Boden

Mer i ämnet