IBK Luleås pojkar spelar i juniorallsvenskan i höst Foto: Christoffer Morin

Luleålag till allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

För första gången har IBK Luleå valt att denna säsong satsa på juniorallsvenskan. Det betyder att klubbens talanger spänner bågen mot de bästa spelarna i landet i sin åldersklass.

I den nordligaste serien i juniorallsvenskan, som består av lag från Luleå i norr till Sundsvall i söder, spelar nämligen Riksinnebandygymnasiet från Umeå i vars lag några av Sveriges vassaste talanger finns.

– Jag tycker det är otroligt kul och spännande att få vara en del av denna satsning som IBK Luleå gör på våra ungdomar och det ligger helt rätt i tiden, säger Evelina Woronin, huvudtränare för IBK Luleås utvecklingslag.

Sammanslagning

Pojkarna som spelar i juniorallsvenskan är födda mellan 1998-2000 och kärnan består av spelare från IBK Luleås P98- och Gammelstads P98-lag som inför förra säsongen slogs ihop med juniorallsvenskan som ett tydligt framtidsmål.

Utvecklande

– Jag hoppas att vi ska kunna bjuda på bra motstånd samt få lära oss en hel del genom att möta jämnåriga spelare på högsta nivå. Det kommer att bidra till en otrolig utveckling hos våra spelare, säger lagets tränare Evelina Woronin.

Seriestart i juniorallsvenskan är kommande söndag då IBK Luleå möter IBK Sundsvall i en historisk premiärmatch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.