Självbränning var inget brott

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som misstänktes för brott i samband med att hon satte sig själv i brand på Sunderby sjukhus är inte längre misstänkt för brott.

Polisen inledde en förundersökning om kvinnan skulle ha gjort sig skyldig till allmänfarlig vårdslöshet när hon i början av maj hällde brännbar vätska på sig och tände på sig själv i foajén till sjukhuset i Sunderbyn. Hon fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala med 30-procentiga brännskador.

Hot om avvisning

Brännskadad kvinna på Sunderby sjukhus

Polisen bad räddningstjänsten om ett utlåtande. Det visar nu att det inte fanns någon fara för annans liv eller hälsa i samband med händelsen.

Kvinnan och hennes man, samt deras två små barn, var asylsökande och inskrivna på Migrationsverket i Boden. Mannen i familjen hade tagits i förvar i väntan på avvisning från Sverige när kvinnan tände eld på sig själv.

– Vi har lagt ned ärendet eftersom det inte längre finns misstanke om brott, säger polisens förundersökningsledare Inge Barsk till SVT Nyheter Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brännskadad kvinna på Sunderby sjukhus

Mer i ämnet