Emma Eliasson Luleå Hockey/MSSK Foto: SVT

Ishockeyförbundet anmäls inför landskamp i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Ishockeyförbundet har anmälts till Konsumentverket inför landslagets kommande match mot Finland i Luleå.

Anmälaren skriver att förbundet använder stjärnspelaren Emma Eliasson från Luleå Hockey/MSSK i sin marknadsföring för landskampen – trots att hon inte är uttagen efter en uppmärksammad petning.

Het debatt

I somras blev det en het debatt i hockey-Sverige när förbundskapten Leif Boork petade backen Emma Eliasson, som efter årets säsong utsågs till bäste försvarsspelare och Årets spelare i Riksserien, när Luleå Hockey/MSSK blev svenska mästare.

Förstod inte

Eliasson sa i kommentarer till petningen att hon inte förstod varför hon inte var uttagen. Hon sa också att hon inte kunde förstå vad hon gjort eller sagt som ledde till petningen inför landslagets läger i Solna och Calgary i augusti.

Gräns

Förbundskapten Leif Boork sa, när debatten rasade het, att en gräns hade passerats och att det då var svårt för Emma Eliasson att komma tillbaka.

Om anmälan till Konsumentverket säger han så här:

– Det är inte är mitt bord.

SVT Nyheter Norrbotten har även pratat med Emma Eliasson själv, som avböjer att kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.