Kårhusrestaurangen prickas efter fylleslag

Uppdaterad
Publicerad

Kårhusrestaurangen får en erinran efter ett fylleslag. Sex av gästerna på restaurangen var så berusade att de omhändertogs för fylleri. Utanför lokalen stod ett flertal personer och kräktes mot fasaden.

Det skriver Kuriren.

Det var under en festkväll på Porsön i början av oktober förra året som det hela utspelade sig. Bland gästerna fanns studenter och andra personer. Under natten kallades två polispatruller till platsen.

Inne på restaurangen upptäckte polisen att många i lokalen var så berusade att de inte kunde ta vara på sig själv. Sex personer omhändertogs enligt lagen om berusade personer. Enligt polisen hade fler behövt omhändertas men det fanns inte resurser till det.

38 gäster avvisades från Kårhusrestaurangen, fem personer avlägsnades enligt polislagen för att de störde den allmänna ordningen och en person omhändertogs enligt samma bestämmelse.

Enligt ordningsvakterna var det totalt 1 466 gäster under kvällen.

Miljö- och byggnadsnämnden ger nu Kårhusrestaurangen en erinran. Nämndens ordförande Göran Öhman säger att nästa steg är att dra in tillståndet att servera alkohol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.