Bodens Emmy Nordmark blev bästa målskytt. Foto: Bildbyrån

Klar seger för Boden

Det blev en klar seger för Boden Handboll mot tabelljumbon.

Boden Handboll tog på lördagseftermiddagen emot Helton inför säsongens sista hemmamatch. Och det var en jämn match målmässigt mellan lagen de tio första minuterna in i matchen. Men efter det kopplade Boden ett stadigt grepp om matchen och ledde efter första halvleken med 17-7.

I början av den andra halvleken försökte Helton komma ikapp, men flera utvisningar efter varandra gjorde att bortalaget inte lyckades repa sig. Boden Handboll kunde alltså enkelt ta hem segern och matchen slutade 27-17.

Emmy Nordmark blev bästa målskytt i matchen med nio mål.

Nu återstår en match kvar för Boden i grundserien och den spelas på bortaplan mot Skövde på onsdag. Därefter väntar kvalspel för att hålla sig kvar i högsta serien.