Luleå Basket kände till tränaren Jens Tillmans drogproblem och hade tidigare varnat honom för att han riskerade att förlora jobbet. Foto: TT

Klubben varnade Tillman

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Basket kände till tränaren Jens Tillmans drogproblem och hade tidigare varnat honom för att han riskerade att förlora jobbet.

Det framkommer i det svar som Luleå Basket i dag har skickat in till Luleå tingsrätt där de bestrider Jens Tillmans stämning.

Redan en månad innan guldtränaren Jens Tillman stoppades av polisen misstänkt för drograttfylleri genomförde Luleå Basket  en drogtest på honom efter en trafikincident. Klubben kände till att han hade drogproblem och han skrev på ett behandlingskontrakt.

Jens Tillman lämnar Luleå basket

Berättade om sina problem

Det var i slutet av maj som Jens Tillman fick sparken från sitt tränaruppdrag efter att han stoppats i en poliskontroll misstänkt för drograttfylla. Tillman gick själv ut och berättade offentligt om sina drogproblem. När sedan testresultatet kom visade det sig att Jens Tillman inte hade några spår av narkotika i kroppen vid det tillfället.

Jens Tillman har inte accepterat Luleå Baskets uppsägning utan lämnat in en stämningsansökan. Han vill ha 42.255 kronor i lön utbetald från och med juli månad 2016 och sedan 47.255 kronor per månad från och med september samma år. Men Luleå Basket bestrider hans krav helt och hållet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jens Tillman lämnar Luleå basket

Mer i ämnet