Polisen ute i terräng. Foto: Finska polisen i Lappland.

Knivmord vid gränsen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har mördats i Finland nära den svenska gränsen – och den misstänkte gärningsmannen ska ha flytt från mordplatsen med hundspann.

Det var på lördagen som en brittisk 26-årig kvinna ska ha knivmördats i Finland nära Kuttainen utanför Karesuando. En 36-årig man, även kvinnans pojkvän, är misstänkt för mordet och han ska ha flytt med sina hundar ut i en terräng efter dådet. Det skriver den finska polisen i Lappland på sin hemsida.

Stort eftersök efter misstänkt

Men flera polispatruller och en helikopter hjälpte till i sökandet efter mannen. Och efter några timmar hittades mannen gömd ute i terrängen och han ska inte ha gjort något motstånd vid gripandet.

Polisen i Finland uppger att det var runt 30 minusgrader utomhus när 36-åringen greps. Därför skickades han först till sjukhuset i Rovaniemi för vård innan han fördes vidare till polisens arrest.

”Vi är alla i chock”

Den 26-åriga kvinnan ska ha jobbat på ett företag som erbjuder turer till att träffa tomten. Det bekräftar en talesman till The Guardian.

”Vi är alla i chock efter denna tragiska händelse och våra tankar går till hennes familj... Det är självklart att vi kommer att göra allt vi kan för att stödja familjen och vår personal under denna otroligt svåra tid.”, säger en från företaget till The Guardian.

Polisen i Skottland arbetar med att underrätta kvinnans släktingar om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.