”Kommer att kosta för både kommun och person”

Uppdaterad
Publicerad

Nu tar socialdemokraterna i Överkalix avstånd från hur uppsägningen av kommunchefen gått till.

– Överkalix framtid säger att de tänkt på det här under en längre tid. Då borde de väl ha haft tid att ta reda på hur en uppsägning ska gå till, säger Leif Nilsson som är ordförande för socialdemokraterna i Överkalix.

I tisdags berättade SVT Nyheter Norrbotten att kommunchefen Maria Henriksson i Överkalix fick lämna sin tjänst med omedelbar verkan då den politiska ledningen vill ha in nya krafter på posten. Oppositionspartiet socialdemokraterna tar nu alltså bestämt avstånd till hur frågan hanterats.

– Vi har inte hört ett ord om det här förrän igår. Det kom som en blixt från klar himmel. Jag är övertygad om att det här kommer att få konsekvenser. Inte bara för Maria Henriksson utan även för Överkalix kommun som kommer att få betala skadestånd. Att avskeda någon med omedelbar verkan på det här sättet – man börjar väl med att föra en dialog med den berörda och försöka hitta lösningar, säger en upprörd Leif Nilsson som själv fick reda på det samtidigt som resten av personalen på kommunhuset. Han har full förståelse att man kan behöva gå skilda vägar om samarbetet inte fungerar men han tycker att det går att göra på ett bättre sätt än det som nu gjorts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunchefen i Överkalix

Mer i ämnet