Kommunalrådet om kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Över 2 000 personer har skrivit på en namnlista för att försöka rädda Musikens Makt i Luleå. Yvonne Stålnacke säger till SVT Norrbotten att det hela egentligen handlar om festivalen uppfyller sitt syfte att rikta sig mot ungdomar.

Tidigare i veckan la tillväxtkontoret på Luleå kommun fram ett förslag på att festivalen som anordnats på Gültzauudden de senaste åren inte längre ska finansieras. Festivalen är beroende av kommunens stöd.

Kommunalrådet Yvonne Stålnacke (S) har tidigare sagt till NSD att hon inte vill kommentera frågan innan det har fattats något beslut.

Musikens Makt i Luleå

Handlar inte om kritik

Festivalens arrangörer menar att detta är ett resultat av att de tidigare kritiserat Luleå kommun. Men Yvonne Stålnacke hävdar bestämt att så inte är fallet.

– Arrangörernas uttryck av kritik har inte påverkat frågan om en eventuell upphandling, säger hon och tillägger att kritik har man rätt att framföra.

Beslut på måndag

Enligt Yvonne Stålnacke (S) handlar det hela egentligen om festivalens syfte, att den ska rikta sig mot ungdomar, fortfarande uppfylls och om det är rimligt att gynna samma företag ekonomiskt.

På måndag tas ett beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott om Musikens makt ska få fortsatt finansiering eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikens Makt i Luleå

Mer i ämnet