Kommunalrådet uppvaktade ministern

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen mötte Jokkmokks kommunalråd Robert Bernhardsson med näringsminister Mikael Damberg, och han var mycket nöjd efteråt.

Det blev kritikstorm mot regeringen när Vattenfalls planer på att flytta 40 jobb från Jokkmokk blev kända.

Och sedan dess har både regeringen och Vattenfall försökt dämpa reaktionerna genom olika utspel.

”Vurmar för Jokkmokk”

Måndagens uppvaktning av näringsminister Mikael Damberg var en viktig sak för Jokkmokks kommunalråd.

– Det känns bra att kunna informera honom om nuläget i Jokkmokk och så är det roligt att Damberg är påläst och att han vurmar för Jokkmokk som samhälle, säger Robert Bernhardsson.

Inom en vecka

Han säger till SvT Nyheter Norrbotten att det är positivt att ha det bakom sig när han ska diskutera utvecklingsarbetet i Jokkmokk med Vattenfall.

Det arbetet inleds inom en vecka med att kommunens och Vattenfalls representanter träffas för att diskutera utveckling inom olika sektorer.

– Vi måste ta tag i den stafettpinne som Vattenfall gett oss, att de vill vara konstruktiva. Det känns angeläget. Det är vi som tillsammans kan skapa en positiv förändring i Jokkmokk, säger Robert Bernhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.