Foto: SVT

Krismöte på hemlig plats

Uppdaterad
Publicerad

Det kommunala bussbolaget LLT har sett till att flytta dagens krismöte med Nordkalottens flyktingboende till en hemlig plats och det för att slippa medias bevakning.

Det handlar om den uppmärksammade händelsen på valborgsmässoafton då en busschaufför lämnade 20 ensamkommande flyktingbarn och två kommunanställda på busshållplatsen utanför boendet.

LLT hävdar att det var flyktingbarnens fel, att de inte ville kliva på bussen, men boendets anställda vittnar om att busschauffören bara stängde dörren och körde iväg.

Media inte välkomna

I dag skulle det bli ett krismöte på Nordkalottens boende och hela historien skulle redas ut.

Men LLT:s representanter ändrade sig när de fick klart för sig att media skulle finnas på plats vid mötet.

– LLT:s folk vill inte ha med media och de vill inte bli fotograferade. Vi har fått besked att de kanske inte kommer. Vi måste försöka lösa det här, sade enhetschefen Andreas Hallikainen vid niotiden på morgonen.

Hemlig plats

En kvart senare kom ett nytt besked.

Mötet flyttas till en hemlig plats för att LLT ska slippa medias uppmärksamhet.

– Jag har pratat med LLT igen och de vill inte ha med media överhuvudtaget och det måste vi respektera. Därför har vi valt en annan plats för mötet.

Var då?

– Det kan jag tyvärr inte säga. Vi vill inte ha något tjafs med LLT.

Så de gick inte med på ett möte om det inte var på en hemlig plats?

– Ja, det verkar faktiskt så, säger Andreas Hallikainen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.