Foto: TT/arkiv

Kvinna hittad död– sambo anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Idag hålls häktningsförhandlingar kring det misstänkta mordet i Boden. En 75-årig man anhölls igår misstänkt för att ha mördat sin sambo.

En äldre man anhölls sent på fredagseftermiddagen i Boden, misstänkt för att ha mördat sin sambo.”Han är misstänkt för mordet på sin sambo. Förundersökningssekretess råder, så vi kan inte nämna något mer”, säger Erik Kummu, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Larmet kom till polisens ledningscentral strax före klockan 17 på fredagen. Då visste man inte vad som hänt kvinnan, men enligt larmet misstänktes att hon antingen utsatts för grovt våld eller att hon dödats.

Kvinna hittad död i Boden

All tillgänglig polis kallades till platsen strax utanför Boden centrum och kvinnan hittades död. Hennes sambo, en äldre man, greps då misstänkt för mord.

Mannen fördes till polisstation för förhör och anhölls senare av jourhavande åklagare.

Den anhållne mannen fick på lördagen en offentlig försvarare.

Advokat Lars Grönberg träffade mannen under eftermiddagen, men vill inte säga hur hans klient ställer sig till misstankarna.

– Jag kan inte delge någon inställning just nu. Det är oklart, säger Grönberg till nsd.se.

Enligt tidningen är mannen i 75-årsåldern.

Exakt hur kvinnan bragts om livet är i nuläget oklart, men vittnen till flera lokala medier säger sig ha hört skottlossning i huset.

Tekniker har genomfört  en teknisk undersökning på brottsplatsen.

Polisen är i övrigt väldigt förtegen med uppgifter kring händelsen.

Anhöriga har underrättats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Boden

Mer i ämnet