Helena Lindahl (C) Mikael Damberg (S)

Lindahl vill ha näringsministerns svar

Uppdaterad
Publicerad

Nu vill Centerpartiets näringspolitisks talesperson Helena Lindahl att näringsminister Mikael Damberg svarar på frågor gällande Vattenfalls planer på att outsourca verksamhet till utlandet. Det gäller bland annat Vattenfalls kontor i Jokkmokk som skulle innebära att 40 arbetstillfällen försvinner från orten.

Helena Lindahl skriver i interpellationen att hon vill ha svar på frågan om vilka åtgärder som regeringen och statsrådet kommer att vidta för att motverka de varsel som Vattenfall nu lagt i Jokkmokk?

Vidare ställer hon frågan om ministern och regeringen anser att en energiproducerande kommun som Jokkmokk borde få ta del av de enorma vinster som staten gör på vattenkraftsverksamheten och i så fall på vilket sätt?

Näringsministern avböjde i går att inte uttala sig i SVT angående statliga Vattenfalls planer att outsourca jobben till låglöneländer. En förflyttning av jobb som Lindahl tycker är att gå alldeles för långt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenfalls kontor i Jokkmokk hotas av nedläggning

Mer i ämnet