Foto: Bildbyrån

Luleå Basket sparkar tränare efter drograttfylla

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Basket, som vann SM-guld med damlaget för en månad sedan, sparkar guldtränaren Jens Tillman med omedelbar verkan. Detta på grund av att han åkt fast för drograttfylla i en kontroll i helgen. ”Det var fruktansvärt dumt”, säger Tillman till NSD.

– Vi har har haft ett extrainsatt styrelsemöte under dagen med anledning av uppgifter om att Jens Tillman varit inblandad i rattonykterhet men av respekt för honom så vill jag inte gå in mer på det, säger klubbdirektören Urban Nordh till SVT.

Nordh betonar att beslutet har tagits i samförstånd mellan Tillman och klubben.

Jens Tillman lämnar Luleå basket

– Det har varit en tuff söndag och jag kan inte ge några mer kommentarer, säger Nordh.

”Chockad över det som hänt”

SVT har försökt att nå Tillman upprepade gånger utan att lyckas.

– Jag är chockad över det som hänt och hade ingen aning om någonting. Klubben, Urban och styrelsen har en tuff tid framför sig, säger den amerikanska stjärnan Katie Bussey till NSD.

Enligt uppgifter till SVT Norrbotten rör det sig om drograttfylla, något som Tillman bekräftar för Norrbottenskuriren och NSD.

”Det var fruktansvärt dumt”

Han berättar att han tagit amfetamin några gånger den senaste tiden då han känt sig ”speedad”, stressad och mått dåligt.

– Jag står för det jag har gjort och ska inte gömma mig undan någon. Det var fruktansvärt dumt, säger han till NSD.

– Jag vet inte vad jag ska göra. Det blir helt galet ibland och jag känns påtänd. Jag kan inte sitta still. Jag har försökt att hantera det. Enda gångerna jag blir lite lugn är om jag har tagit lite amfetamin, säger Tillman till Norrbottenskuriren.

Fakta Jens Tillman, 45:

Aktiv som spelare i Uppsala, Södertälje, Norrköping, Plannja och Oslo.

Spelade 73 landskamper för Sverige.

Vann fem SM-guld som spelare.

Har lett Luleå Basket (hette Northland fram till förra säsongen) till tre raka SM-guld 2014-2016 på damsidan.

Ledde Telge Basket till två SM-guld 2011 och 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jens Tillman lämnar Luleå basket

Mer i ämnet