Foto: Bildbyrån

Luleå Hockey drabbas av nya allvarliga spelarskador

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockeys otur med skadade spelare fortsätter. I lördagens match mot Frölunda drabbades laget av två skador på forwardssidan. Både lagets skyttekung Petter Emanuelsson och Julius Junttila blir borta åtta till tio veckor, meddelar klubben idag.

Båda spelarna är gipsade och blir borta minst två månader. Det har drabbats av olika typer av fotledsbrott. Petter Emanuelsson fick en vridning i samband med en närkamp vid sargen i lördagens match mot Frölunda och Julius Junttila skadades efter att han täckte ett slagskott under samma match.

Förstärkningar aktuella

– Skador kommer aldrig lämpligt, samtidigt är de en naturlig del av hockeyn och något som varje lag och organisation måste hantera under en säsong. Finns rätt spelare tillgänglig till rätt förutsättningar så kommer vi att agera, säger klubbens general manager Lars ”Osten” Bergström på Luleå Hockeys hemsida.

Norrlandsderby

På torsdag möter Luleå Skellefteå på bortplan och då är den avstängde forwarden Anton Hedman tillbaka. Tidigare skadade centern Tim Kennedy är också tillbaka och laget har också en av landets bästa J20-spelare med, Einar Emanuelsson, som gjort starka insatser efter att han kommit in i laget.

–Vi har ett intressant derby att se fram emot. Samtidigt kommer vi att göra allt för att hantera den tuffa situationen och minimera effekten av att Petter och Julius finns på skadelistan. Vi är övertygade om att det finns andra spelare som kommer att kliva fram.

Hårt skadedrabbade

– Vi har ett mycket kompetent medicinskt team som kommer ta väl hand om våra skadade spelare. Vi hoppas samtidigt på en verklig kraftsamling från alla som gillar Luleå Hockey, att man verkligen stöttar det befintliga laget så att de kan optimera sina insatser, säger Lars ”Osten” Bergström på klubbens hemsida.

Luleå Hockey har sedan tidigare backarna Craig Schira, Pontus Själin och Daine Todd samt forwarden Christopher Mastomäki långtidsskadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.