Luleå Hockey vill slippa pinsamt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll spelar Luleå Hockey hemma mot Växjö och vill slippa tangera ett pinsamt rekord.

Hösten 2014 förlorade Luleå Hockey sex matcher i rad och det är rekord för klubben. Inför kvällens match står man på fem raka förluster och i dom två senaste matcherna har man inte ens gjort mål.

– Vi siktar högt och är inte där vi vill vara, säger rutinerade anfallaren Karl Fabricius. Men det är fakta och nu gäller det för oss att hitta tillbaka till vårt eget spel.

”Vi har varit passiva”

– Vi har varit passiva i spelet både med och utan puck, säger huvudtränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson. Det måste vi komma tillrätta med nu. Gör vi bara rätt saker på isen kommer målen och segrarna, det är jag övertygad om.

Även i fjol hade man en ordentlig formsvacka i oktober/november. Då, liksom 2014, vände man trenden genom att återgå till grundspelet, det som man vet att man behärskar.

– Vi vrider och vänder på alla stenar. Nu gäller det att vi fortsätter att tro på oss själva, säger Karl Fabricius.

Får svidande kritik

Nyförvärven Kael Mouillierat och framförallt Tim Kennedy fått svidande kritik av både media och supportrar. Enligt ihärdiga rykten jobbar klubben hårt för att få nån annan att överta Kennedys kontrakt men enligt ”Skuggan” Nilsson var det inte därför som han inte var på isen vid dagens träning.

– Han har känningar i kroppen som gör att han inte kan vara med.

Skadad

Han är alltså skadad och inte petad?

– Han är skadad.

I kvällens match saknas även backen Ilari Melart som fortfarande är avstängd. Frågetecken finns för skadade backkollegan Daine Todd och för målvakten Joel Lassinantti. Enligt tränarstaben känner Lassinantti av en skada och deltog därför inte i dagens träning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.