Luleå kan bli nya guldstaden

Uppdaterad
Publicerad

Luleå har redan tagit en guldmedalj i år men har chans på ytterligare tre.

En guldmedalj och publikrekord på när Luleå Hockey/MSSK tog SM-guld för nästan två veckor sedan. Samtidigt har ytterligare tre topplag chansen till ett guld. Vad är hemligheten?

– I första hand tror jag att det handlar om stöttningen i omgivningen. Det är en fantastisk omgivning och miljö både för herrar och damer, säger Emma Nordin, Luleå Hockey/MSSK.

– Det finns runt 15 eller fler klubbar bara i Luleå, så det är en riktig sportstad och det visar sig i år, säger Adam Rönnqvist i BC Luleå.

– Det är mycket sponsorer och engagemang i staden så man får bra hjälp, det är nog en av orsakerna, säger Johan Harju i Luleå Hockey.

Hur viktigt är det för själva stan att det går bra?

– Jag tror att det är viktigt att få ett engagemang för en stad och jag tror att idrotten som förbrödrar och skapar förutsättning är viktigt, säger Mattias Lindvall.

Skellefteå kallas ju för Guldstaden – är det kanske Luleås titel i år?

– Absolut. Sedan får vi kanske komma ett ännu mäktigare namn än Guldstaden, säger Emma Nordin, Luleå Hockey/MSSK.

Tid och plats nästa match:

BC Luleå:

1/4 kl 19.04 BC Luleå – Norrköping Dolphins

Luleå Hockey:

2/4 kl 15.00 Förlunda – Luleå Hockey 

Luleå Basket:

2/4 kl 15.00 Norrköping – Luleå Basket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.