Mabrouk! Förlossningsdramatik på E4:an fick lyckligt slut

Uppdaterad
Publicerad

När man är på väg till sjukhus för att föda barn så vill man gärna komma fram så fort som möjligt. Så blev det inte för makarna Zairbani Alshika Khalaf som blev stående på E4 efter en timmerbilsolycka.

Sabiha Zairbani och Mohamed Alshika Khalaf körde från Piteå igår kväll med siktet inställt på förlossningen. Men så blev det stopp – en timmerbil hade vält och blockerade hela norrgående körfält.

Efter en halvtimmes väntan och med stigande panik slut fick Mohamed kontakt med ambulans som ändå var på platsen. Den kunde ta Sabiha till sjukhus medan Mohamed fick vänta kvar med bilen i bilkön.

”Jag var stressad”

Dagen efter dramat träffar SVT Nyheter Norrbotten familjen.

– Hon skrek och hade ont och vattnet gick och det var stora problem, säger Mohamed Alshika Khalaf.

– Jag hade jätteont i magen, men jag är så glad att jag fick hjälp, säger Sabiha Zairbani.

– Hur länge väntade vi? Kanske en halvtimme? En timme? Jag vet inte. Jag var stressad, jag var stressad, men nu är det roligt. Jag är jätteglad, säger Mohamed.

Blommor

Sabiha hann fram till sjukhuset och Mohamed kom efter och hann också fram innan det var dags. Och klockan 22:31 igår kväll sa en ny liten människa hej till världen.

– Han är 56 centimeter lång och 4 och ett halvt kilo tung, säger Sabiha Zairbani.

Hanin och Abdullah har blivit storasyskon till en liten Ward.

– Det betyder blommor på svenska, säger Mohamed Alshika Khalaf och ser förälskad ut.

– Nu har jag tre barn, det är jättebra.

Mabrouk är arabiska och betyder grattis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.