Arkivbild. Foto: SVT

Man begärs häktad för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Den yngsta av de tre personer som suttit anhållna misstänkta för en grov misshandel mot en man i 30-årsåldern i Luleå natten till i lördags har begärts häktad.

Övriga två misstänkta, en ung man och en kvinna är nu båda försatta på fri fot men fortsatt misstänkta. Den tredje personen anträffades inte direkt och söktes under helgen, och kunde till slut gripas på söndagen. Kammaråklagare Ulrika Schönbeck har nu begärt honom häktad på grund av risk att han återfaller i brottslighet. Mannen är misstänkt för totalt sju brott – flera fall av misshandel samt grovt rattfylleri och häleri.

Samma man misshandlad två gånger

De misstänkta är två män födda 1997 respektive 1998 samt en kvinna född 1994. De två männen är båda också misstänkta för en misshandel mot samma man under förra måndagen.

Misshandeln under natten mot lördagen räknas som grov då bland annat tillhygge använts.

 – Han har blivit misshandlad med tillhygge och peppar- eller tårgasspray, säger Ulrika Schönbeck.

Hon vill inte gå in på vad det rör sig om för typ av tillhygge innan häktningsförhandlingen ägt rum.

Inte svårt skadad

Det är oklart vad som ligger till grund för misshandeln, men brottsoffret och de misstänkta ska vara bekanta med varandra på något sätt. Mannen skadades inte allvarligt och det rör sig enligt Schönbeck inte om någon grov misshandel av det allvarligare slaget.

– Det ligger på nedre gränsen mellan grov misshandel och misshandel, säger Ulrika Schönbeck. 

Häktningsförhandlingen hålls i Luleå tingsrätt under onsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.