Man döms för sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern döms till dagsböter för sexuellt ofredande efter en händelse i en matbutik i Älvsbyn.

Det var vid ett tillfälle i juli som mannen ska ha tagit tag i en kvinnas hand inne i butiken, fört den mot sitt kön och hållit fast den där. Han ska vid samma tillfälle också ha fört hennes hand mot sin mun och kysst den.

Mannen har i förhör uppgett att han tog tag i kvinnans hand för att få hjälp då han tappat bort sin mobiltelefon, och att han inte fört den mot sin mun eller sitt kön. Han tror att det kan röra sig om ett missförstånd på grund av språkbristning.

I bevisningen finns fotografier från en övervakningskamera i butiken som Luleå tingsrätt bedömer ger stöd åt kvinnans berättelse i viäsentlig mån. De bedömer att mannen handlat avsiktligt och dömer honom till totalt 4000 kronor i dagsböter. Han ska även betala 5000 kronor i skadestånd till kvinnan avseende kränkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.