Midnattsol visas i minst tio länder

Publicerad

Thrillerserien ”Midnattsol” som har spelats in i Kiruna och Paris har blivit en av de hetaste nya europeiska dramaserierna innan den ens har börjat visas. Redan nu står det klart att den kommer att visas i minst tio länder.

Under den stora MIP-mässan i franska Cannes var en av de stora snackisarna SVT:s thrillerserie ”Midnattssol” som har premiär i SVT1 klockan 21.00 på söndag 23 oktober. En svensk-fransk thriller om brutala mord i Kiruna som kostat omkring 100 miljoner kronor.

Mässan samlar TV-branschfolk från hela världen och bland annat hölls en välbesökt presskonferens med skådespelarna Gustaf Hammarsten, Leila Bekhti och Sofia Jannok, samt upphovsmännen Björn Stein och Måns Mårlind.

Köpts av tiotal kanaler

Serien har redan förköpts av ett tiotal tv-kanaler, däribland tyska ZDF, australiska SBS, belgiska VRT, NRK i Norge och MTV3 i Finland. Det mesta tyder på att Midnattssol kommer säljas till betydligt fler territorier när den väl haft premiär.

Serien är producerad av SVT och Canal+ tillsammans med Nice Drama, Atlantique Productions och Filmpool Nord.

I de svenska rollerna syns bland andra Gustaf Hammarsten, Peter Stormare, Göran Forsmark och artisten Sofia Jannok som skådespelardebuterar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.