Foto: Arvid Nordvall

Misstänkt mord i Malmberget

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagskvällens grova våldsbrott I Malmberget rör sig om ett mord.

På måndag kväll hittades en 36-årig man svårt skadad i Malmberget och han avled senare av sina skador. Två män och en kvinna i 20-årsåldern har gripits och anhållits av jouråklagare.

Den unga kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för mord. De två männen, 33 respektive 26 år, är skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Alla inblandade ska ha varit bekanta med varandra sedan tidigare.

Misstänkt mord i Malmberget

På tisdag eftermiddag meddelade norrbottenspolisen att den avlidne mannen har skickats till Rättsmedicinalverket för obduktion.

Vittne: Blodfläckar

Enligt en boende i grannhuset kom polis till huset vid 21-tiden på söndagskvällen. Enligt uppgift ska högljutt bråk också ha förekommit i huset tidigare under söndagen.

Vittnen på plats beskriver för SVT Nyheter hur presenningar hade lagts ut vid en bil utanför huset. Vid 02-tiden på natten mot måndag tog presenningarna bort, och enligt vittnet syntes då blodfläckar på marken intill bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Malmberget

Mer i ämnet