Misstänkt mordbrand i flerfamiljshus

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en lägenhetsbrand har drabbat bostadsområdet Hertsön utanför Luleå och även den här gången misstänker polisen att den var anlagd eftersom den började på vinden.

Det var vid tre-tiden natten till tisdagen som flerfamiljshuset började brinna och räddningstjänsten var snabbt på plats och fattade beslutet att alla hyresgäster skulle evakueras.

-När vi kom dit så skickade vi in rökdykare som räddade två personer som var kvar i huset. Och när vi tömt huset var vi tvungna att göra samma sak med grannhuset, säger räddningstjänstens styrkeledare Patrik Lindfors.

Brand i hyresfastighet på Hertsön

Rädd och förvånad

Mikael Jonsson bodde i en vindslägenhet i huset och var alltså en av de som drabbades.

-Jag vaknade av brandvarnaren och att grannarna sparkade på dörren. Sen såg jag att det var rök överallt och brandmän inne i huset. Jag blev rädd och förvånad. Det går så fort allting. Det bara flammar till så är huset övertänt, säger han.

Hertsön har varit hårt drabbat av lägenhetsbränder under se senaste åren och även den här gången misstänker polisen att det var frågan om mordbrand

-I nuläget jobbar vi med misstanken att branden var anlagd, men vi måste vänta på att branden är släckt och kall innan vi kan skicka in tekniker och brandhärdshundar, säger polisinspektör Per Hartman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i hyresfastighet på Hertsön

Mer i ämnet