Foto: Privat

Moa Höijer från Luleå vid misstänkta terrordådet

Uppdaterad
Publicerad

Moa Höijer är född och uppvuxen i Luleå men bor och jobbar numera i London. Ett London som idag drabbades av ett misstänkt terrordåd.

Hon berättar att dagen började som en helt vanlig dag när hon och hennes arbetskamrater fick besked om ett misstänkt terrordåd vid det brittiska parlamentet. Personalen uppmanades att hålla sig lugn och inomhus till dess att läget var säkrat och situationen under kontroll.  

Hon och de övriga på kontoret följde händelseutvecklingen via olika nyhetsappar.  

Efter ett tag kom beskedet att en polis knivhuggits och att en person dödats efter att en bil mejat ner personer på Westminster Bridge vid parlamentsbyggnaden. De fick också besked om att en misstänkt gärningsman dödats av polisen.

”Undvik vissa områden”

Uppmaningen till Mia Höijer och hennes arbetskamrater var att de skulle undvika vissa områden när det skulle gå hem för dagen. Moa Höijer tog en buss hem till sin bostad. 

-Det var mycket folk i rörelse och jag såg många polisbilar och alla med sirenerna på. 

Blev du inte rädd? 

-Lite orolig blev jag allt men jag och alla andra som bor här vet att London har högsta terroristberedskapen. Vi är medvetna om det konstanta hotet men det fina är att vi alla försöker göra det bästa av situationen.

Släkten på väg till London

Hon fyller 30 år i helgen att  hennes släkt, bland annat från Luleå, är på väg till London för att fira den tillsammans med henne.  

Hon berättar att både släktingar och bekanta hört av sig till henne för att förvissa sig om att hon mår bra och att det är ok att komma till födelsedagsfirandet i London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.