Hon är kvinnan bakom Missing People

Uppdaterad
Publicerad

Marie-Louise Lindh från Luleå är kvinnan som tog initiativet att starta Missing People i Norrbotten tidigare i år.

Från att Missing People bildades i Norrbotten i april har till idag 700 frivilliga norrbottningar anmält sitt intresse för att ställa upp och söka efter försvunna personer. Och det var också intresset för att hjälpa andra som gjorde att trebarnsmamman Marie-Louise Lindh startade nätverket i Norrbotten.

Just nu uppmärksammas organisationen sedan de aktivt deltagit i sökande efter en ung kvinna från Boden som oförklarligt försvunnit.

Missing People Norrbotten

-Det är tillfredsställande att kunna hjälpa till och man behöver inte få betalat, det räcker med att det känns i hjärtat, berättar Marie-Louise Lindh som säger att det var naturligt att det blev just Missing People hon startade.

-Jag såg många artiklar om försvunna personer och jag insåg att Missing People också behövs i Norrbotten, säger hon.

Sorgearbete

Hon menar att det är viktigt att hjälpa anhöriga att få reda på vad som hänt med deras närstående även om det innebär att de inte längre finns i livet.

-Då får man i första hand prata med de anhöriga och hela tiden tänka att man gett dem ett slut på sökandet och en start att börja sorgearbetet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Missing People Norrbotten

Mer i ämnet