Spelarna i Luleå Hockey/MSSK passar på att äta på Arlanda. Dagens flygkaos gör att det blir en nattmatch för laget ikväll. Foto: Fredrik Glader

Nattmatch för Luleå Hockey/MSSK

Uppdaterad
Publicerad

Flygkaos på Arlanda gör att Luleå Hockey/MSSK:s måste spela en nattmatch borta mot HV 71 i Jönköping i kväll  Matchstarten är just nu planerad till 23.00.

Första semifinalmatchen i SDL-slutspelet blir mycket speciell för Luleå Hocke/MSSK och HV 71. För luleålagets flyg till Arlanda blev försenat och då missade man det inbokade flyget till Göteborg.

Nattmatch – igen

Just nu ser det ut som om Luleå Hockey/MSSK kan sätta sig på det planet först 18.45 och då är man framme 19.40 – om inte det också påverkas av flygkaoset.

Efter det väntar en bussresa på en timme och 20 minuter till Jönköping och matchstarten blir väldigt försenad.

Det ser ut som om nedsläpp kan ske först 23.00 och då handlar det alltså om en nattmatch.

Precis samma sak som drabbade IFK Luleås fotbollsherrar i kvalet mot Karlberg i november 2016.

”Ny erfarenhet”

Luleå Hockey/MSSK:s tränare Fredrik Glader menar att det inte är den bästa uppladdningen, men han kräver att matchen ska spelas.

– Det blir en lite senare match, men vi är vid gott mod ändå. Vi får äta en extra måltid och få lite mer energi. Det här är ingenting vi kan påverka och då lägger vi inte energi på det. Jag är hockeytränare, jag ritar bågar och så får SAS styra flygplanen.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, inte som tränare i alla fall. Som spelare har jag varit med om någon natturnering någon gång, Det här blir en ny erfarenhet, men nog ska vi ha tryck i buggarna och kropparna oavsett matchstart, säger Fredrik Glader.

”Bedrövliga förhållanden”

HV 71:s tränare Ulf Johansson säger till SVT Nyheter Norrbotten att föreningen just nu sitter i telefonmöte med hockeyförbundet om kvällens match.

– Om vi ska vara riktigt ärliga så är det rent bedrövligt att det ska bli så här, men det är inte Luleå Hockeys fel. Vissa saker går bara inte att rå för. Det är bara att leva med det och vi förstår att matchen blir sen, men hur sen vet vi inte riktigt ännu, säger Ulf Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.