Foto: TT

Norrbottnisk kvinna allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Tre svenskar skadades i terrordåden i Bryssel. En av dem är en kvinna från Norrbotten.

Två explosioner inträffade vid 08-tiden på Bryssels flygplats. En timme senare inträffade en ny explosion vid tunnelbanestationen Maelbeek. Totalt har uppemot 200 personer skadats och över 30 personer dött i terrordåden i Bryssel. UD har tidigare uppgett att tre av dem är svenskar, varav en av dem allvarligt skadad. Enligt NSD kommer den allvarligt skadade kvinnan ursprungligen från Norrbotten.

– Vi är så oroliga nu. Hon hade undvikit tunnelbanan i många månader, säger kvinnans syster till tidningen.

Terrorn i Bryssel

Svårt få information

NSD skriver att kvinnan har bott i Bryssel i uppemot 20 år och är i 40-årsåldern. Under tisdagen har familjen i Norrbotten försökt att få mer detaljerad information – men utan resultat.

– Jag ringde UD tidigare idag men då visste de ingenting. Så fick de telefonnumret till min syster och nu vet de mer. Men det är tydligen svårt att få tag på sjukhuspersonal som kan berätta mer konkret om skadorna, säger den drabbade kvinnans syster till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet