Northland tror på guld

Uppdaterad
Publicerad

Norrbotten har guldfeber och det tack vare spelarna i Northland Basket.

Luleå hockey åkte ut mot Växjö i kvartsfinalen. Och LF basket stod inte emot trycket i kvartsfinalserien mot Borås. Men Northland basket har tänt ett nytt hopp om SM-guld hos norrbottningarna.

I finalserien har Northland basket visat vad de går för och vunnit de två senaste finalmatcherna mot Norrköping Dolphins.

Northland Basket

Slutsålt

I morgon spelas den tredje finalmatchen, på hemmaplan.

Samtliga 3000 biljetter är sålda och trycket på biljetterna har varit stort i kansliet på Luleå energi arena.

-  Det har varit kaotiskt och världens tryck på biljetter. Biljetterna sålde slut fort. Jag har aldrig varit med om det här förut, säger Åsa Nilsson, kanslist.

2-0 i matcher

Northland basket har inte förlorat på hemmaplan under hela säsongen, så det bådar gott inför morgondagens final. Och det är just publikstödet som kan komma att få en betydande roll, även om laget inte vill ta ut någon vinst i förskott.

– Media skruvar upp det lite och snackar redan om SM-guld, men jag har sagt till tjejerna att det står fortfarande bara 2-0 i matcher och vi måste vinna en match till för att ta SM-guldet, säger Anna Barthold.

– Vi har inte förlorat på hemmaplan i år och känner jag de här tjejerna rätt så vill de definitivt vinna imorgon. Och de vill vinna här i Luleå energi arena. Det vore häftigt att få göra det, säger Jens Tillman, huvudtränare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northland Basket

Mer i ämnet