Oro i hårt drabbat Pajala

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens storbrand i Pajala står många företag utan lokaler och det skapar oro i en redan hårt drabbad bygd.

Förödelsen är stor efter gårdagens brand i Pajala. 15 företag står utan lokaler efter att företagarcentret totalförstördes och värden för miljontals kronor brann upp.

- Det är en katastrof naturligtvis. De tappar ju för det första sina lokaler. Det är en jättestor katastrof, Jan Blomqvist, ordförande för företagarna Pajala.

Brand i industrifastighet i Pajala

Nu är många Pajalabor oroliga för att vissa företag ska lämna kommunen.

- Det blir ovisst en tid framöver kan jag tänka mig. Jag tänker på Laitis som brann ner, kan de öppna igen. Jag tänker på att gruvan har lagt ned också, säger Pajalabon Annelie Torneus.

Datatrafiken låg nere I Pajala under en stor del av dagen idag till följd av branden, men har nu börjat fungera igen. Även sjukvårdens växel telefoni påverkades.

- Vi har haft ett bra uppsving under många år men nu är det verkligen som man säger stolpe ut, säger kommunalrådet Harry Rantakyrö efter branden på företagshotellet.

- Du har inte fått någon bra start på din kommunalrådskarriär?

- Nej, men som man säger, det som inte dödar, det härdar, säger Harry Rantakyrö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i industrifastighet i Pajala

Mer i ämnet