”Luleå är hemma för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Stjärncentern Niklas Olausson återvänder till Luleå Hockey efter tre säsonger utomlands. Det är klubbens första stora förvärv inför nästa säsong

Ryktet har blivit allt ihärdigare det senaste dagarna och idag kom bekräftelsen. Passningskungen Niklas Olausson har skrivit ettårskontrakt med Luleå Hockey.

– Det här är hemma för mig, säger smålänningen Olausson. Min tjej är härifrån, vi har barn och vi har alltid bott här på somrarna. Skulle jag spela i Sverige var det här så det var inget svårt beslut. Det var hit jag ville.

Niklas Olausson hade fem framgångsrika säsonger i Luleå bakom sig när han för tre år sen flyttade till Biel i schweiziska ligan. Senaste säsongen spelade han i finska Oulun Kärpät där ryggproblem dock gjorde att det bara blev 26 matcher. Men nu är de problemen borta, säger han.

– Jag har aldrig känt mig så fräsch i slutet av mars som jag gör nu, säger han.

Senaste säsongen saknade Luleå en spelskicklig center men nu anser man att det problemet är löst.

– Niklas är en toppcenter och precis vad vi har sökt efter, säger Luleå Hockeys vice general manager Ulf Engman.

– Jag tror att jag är bättre nu än när jag lämnade Luleå. Fansen tyckte om mig då och jag tror inte att de kommer att tycka sämre om mig nu, säger Niklas Olausson.

Luleå Hockey meddelade dessutom att tre juniorer fått A-lagskontrakt. Det är backarna Viktor Grahn och Kim Johansson samt anfallaren Axel Levander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.