Poliserna Jonas Nordlander och Lisa Löpare i Boden utrustar sina tjänstebilar med nallebjörnar. Foto: SVT

Polisbilar utrustas med nallebjörnar

Publicerad

Polisen i Boden har fått nallebjörnar att ta med sig i sina tjänstefordon. Tanken är att leksakerna ska användas i situationer där barn finns. 

Det ser gulligt ut med nallarna men det finns en mörk baksida. Tanken är att polisen ska använda nallebjörnarna vid ingripanden där barn finns med. 

– Om vi kommer till en situation där det varit våld i hemmet där vi måste prata med barnets föräldrar så kan en kollega kanske måste vara själv med barnet så kan det vara bra att ha en nalle att ge så att de känner sig tryggare, säger Jonas Nordlander, polis i Boden.

Nallebjörnar i jobbiga lägen

Nallebjörnarna har skänkts till polisen i Boden av ett ordenssällskap men har ännu inte tagits i bruk. 

– Det blir ett till verktyg för oss när vi möter barn som varit med om jobbiga, stressiga händelser. Då kan man ge en nallebjörn till barnet och prata om den istället för det som hänt, säger Jonas Nordlanders kollega Lisa Löpare.

Se inslaget i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.