Foto: TT /Arkiv

Polisen i Norrbotten beredda att stötta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Norrbotten väntar fortfarande på information om hur man ska arbeta efter beslutet om tillfälliga gränskontroller. Samtidigt förbereder man sig på att skicka resurser till övriga landet.

Efter gårdagens besked från inrikesminister Anders Ygeman om att Sverige inför tillfälliga gränskontroller väntar polisen i Norrbotten på information om – och i sådana fall hur, de ska bistå. Både regionledningen och en stab från polisområde Nord har haft möten under morgonen och förmiddagen.

– Vi väntar fortfarande på mer information, berättar Kristina Lantto, informatör på norrbottenspolisen. I nuläget finns det inget som tyder på att vi ska ha några gränskontroller i Nord men man fattar beslut löpande så vi får se vad som händer.

Flyktingar på väg till Finland

Samtidigt förbereder sig polisen för att eventuellt skicka resurser till andra delar av Sverige där förstärkning kan behövas.

Om någon särskild insats kommer att riktas mot den svensk-finska gränsen vet Kristina Lantto inte.

– Inte som det ser ut nu, men som sagt så fattar man beslut löpande i den här frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingar på väg till Finland

Mer i ämnet